標題: 漢華中學同學
小鳥
新手上路

UID 16569
精華 0
積分 2
帖子 2
閱讀權限 10
註冊 2011-9-21

QUOTE:
原帖由 Smarter 於 2010-3-1 22:15 發表 www.y1.hk;S"^5s"W2d#I2s${
請問有冇人係80年左右讀過呢間學校?

;?4@0`7a:K)W2Q5{'EYL.香港我屋企除咗我之外,個個家姐亞哥都讀漢記架

其他  頂部
smartlam
中級會員

UID 140
精華 0
積分 304
帖子 172
閱讀權限 30
註冊 2007-7-24

QUOTE:
原帖由 Smarter 於 2010-3-25 12:20 發表 &Y(F;z%F&m*}1h)d)x
Hello校友!  81年我讀緊中一

*[+D7G6y0y)~1Swww.y1.hk二手家俬 電器 廚具 送贈 買賣市場   問路*i!C/?(T#J)\:C#V
照你咁講,我三哥當時讀五年級,大哥讀緊中一。

其他  頂部
Smarter
新手上路

UID 8197
精華 0
積分 28
帖子 14
閱讀權限 10
註冊 2010-2-25
回復 #14 clai 的帖子

Hello!  Just revisit this site after 2 yrs!  You may be my classmate?  I was 小六或中一 in 1981.   What grade were u in that year?  I remember the English teacher was Mr. 袁.

其他  頂部
Smarter
新手上路

UID 8197
精華 0
積分 28
帖子 14
閱讀權限 10
回復 #14 clai 的帖子

I remember some of my classmates' names are 吳X敢, 唐X文, 唐X輝, 林亞X, 黃德X, 張鑑X...etc.  Do u know them?  

其他  頂部
smartlam
中級會員

UID 140
精華 0
積分 304
帖子 172
閱讀權限 30

QUOTE:
原帖由 Smarter 於 2012-4-19 17:45 發表 www.y1.hk;u1g5z;T(t#S)P7c#W;Y'b*j
I remember some of my classmates' names are 吳X敢, 唐X文, 唐X輝, 林亞X, 黃德X, 張鑑X...etc.  Do u know them?  

"l+V6w'N7Z'h2Y/y'F
www.y1.hk/c-W4k)d"D6O4I;O0p
紅色名果五個人我認識,其中兩三個成日都有見面添! 第一個應該係叫『吳 X 』,第二個叫『唐 X 』同第三個係好似兄妹...或姐弟!? 因佢兩姊妹都叫唐 X 雯。
5x7[7Y%z+_二手家俬 電器 廚具 送贈 買賣市場   問路YL.香港;E5K,M6s"P6n9V#[
不過以上係我對上哥哥嘅同學,不過我都有同佢哋有來往,所以認識及記憶好深。

其他  頂部
Smarter
新手上路

UID 8197
精華 0
積分 28
帖子 14
閱讀權限 10
回復 #20 smartlam 的帖子

Pls check PM.  

其他  頂部
smartlam
中級會員

UID 140
精華 0
積分 304
帖子 172
閱讀權限 30

QUOTE:
原帖由 Smarter 於 2012-7-17 12:37 發表 二手家俬 電器 廚具 送贈 買賣市場   問路+_:{)a6O1G"n-b*g8\8W$m

YL.香港&y+h7P"u ~!K#u%j
YL.香港.|,L4C5B1a
元朗, 天水圍, 屯門, yuen long, tin shui wai, tuen man, 元朗網站, /|$V*j2m4~"z$q4S
覆左你 check PM 啦!

其他  頂部
Smarter
新手上路

UID 8197
精華 0
積分 28
帖子 14
閱讀權限 10
回復 #22 smartlam 的帖子

我都 PM 左你

其他  頂部
smartlam
中級會員

UID 140
精華 0
積分 304
帖子 172
閱讀權限 30
PM 左你~

其他  頂部
smartlam
中級會員

UID 140
精華 0
積分 304
帖子 172
閱讀權限 30

QUOTE:
原帖由 Smarter 於 2012-7-17 12:37 發表 www.y1.hk/W)P9\1b#]5e3|,H

YL.香港/K%l.b,H6~7h(l$g

7T$I3P5`4F2a5o F二手家俬 電器 廚具 送贈 買賣市場   問路元朗, 天水圍, 屯門, yuen long, tin shui wai, tuen man, 元朗網站, 'K&Q&Q-Z9o$_3[
今日撞到我哥通知左佢,佢話果時同你好 friend,仲去過你屋企過夜添! 我俾左你電話號碼佢,佢話會搵你的!YL.香港0y%L;F#g&X;^7h7d8U!D

2t#E9p's)]2b.Cwww.y1.hk如果佢覆左你,你就呢道通知聲我啦!

其他  頂部
Smarter
新手上路

UID 8197
精華 0
積分 28
帖子 14
閱讀權限 10
係呀! 我地通左幾次電話啦! 約左今個星期六喺元朗見面添.  唔該哂你呀!  

其他  頂部
smartlam
中級會員

UID 140
精華 0
積分 304
帖子 172
閱讀權限 30

QUOTE:
原帖由 Smarter 於 2012-8-9 14:39 發表 YL.香港1a.N$^%o#J E,S3h,P
係呀! 我地通左幾次電話啦! 約左今個星期六喺元朗見面添.  唔該哂你呀!  

"~(W-B;],Y5c6\'r0bYL.香港#`7a,K6R-a-@

'Y:t5R!D%e元朗, 天水圍, 屯門, yuen long, tin shui wai, tuen man, 元朗網站, 仲有冇話約埋邊個會面呀? 肥德你有冇約佢呀?

其他  頂部
Smarter
新手上路

UID 8197
精華 0
積分 28
帖子 14
閱讀權限 10
 有呀! 佢話仲有兩三個會來.  你有時間嚟埋吖.

其他  頂部
smartlam
中級會員

UID 140
精華 0
積分 304
帖子 172
閱讀權限 30

QUOTE:
原帖由 Smarter 於 2012-8-9 23:06 發表 二手家俬 電器 廚具 送贈 買賣市場   問路7G+y#n;^/h6Z4x9V*y
 有呀! 佢話仲有兩三個會來.  你有時間嚟埋吖.

*W0{+d&Q9D,m+U2BYL.香港元朗, 天水圍, 屯門, yuen long, tin shui wai, tuen man, 元朗網站, .d#Z)m!G;A$^&x

/?*l4T1\1U/a
5K/_1^:z$k#k4p&K8T z'V二手家俬 電器 廚具 送贈 買賣市場   問路o下...唔使客氣啦! 你地再玩返熱啲先啦! 十幾廿年再相見,第一次梗係好多回憶想當年啦! 我唔逖你地果陣時嘅回憶內容,等你地吹到口水乾,下次先再 join 埋啦! thx~

其他  頂部
smartlam
中級會員

UID 140
精華 0
積分 304
帖子 172
閱讀權限 30
係喎! 你不如系呢個 post,改一改個標題,例如話此 post,已成功尋回舊同學,等其他想尋回昔人好友嘅會員,都唔好咁快氣餒嘛!4r*w#H6Q4{4^#m
YL.香港0u:^(o-y$a
其實我都有個 post,係尋找小學同學,亦系一次偶然機會下,搵到一個小學舊同學,不過十年人士幾番新,對方都唔想再同我地聯絡,咁都冇辦法!

其他  頂部
   [ 上一頁 ] 。 [ 其他分類 ]