標題: [徵求] 清潔抽油煙機
jajik

UID 4421
精華 0
積分 20
帖子 29
清潔抽油煙機

本人係家庭主婦,但唔識洗抽油煙機,有冇人可以到我家中幫我清潔抽油煙機?油漬如圖,要用螺絲批扭開2粒螺絲出黎洗,家中只有用品如圖,歡迎自備,$50次,只限女性,在屯門友愛,希望大家幫手~如有請pm,謝謝!
*`"E(A-N6x6b5h-p1o%v
4@2s/`'}9W
+_!w!}7N0f&j$Q
1m/O8B$k(LYL.香港

其他  頂部
rainrain0304

UID 4779
精華 0
積分 342
帖子 344

QUOTE:
原帖由 jajik 於 2011-5-18 03:09 發表
4x9c8k8]/F%h$D本人係家庭主婦,但唔識洗抽油煙機,有冇人可以到我家中幫我清潔抽油煙機?$50次,只限女性,在屯門友愛,如有請pm,謝謝!

:q/T:X0S*m2H1l)?YL.香港多口問句,什麼牌子的抽油機

其他  頂部
Korealan

UID 11
精華 0
積分 3119
帖子 2354
來自 YUEN LONG
我有ー隻專除油漬噴劑,洗唔洗幫你買?乜油都去到,另外,你$50包唔包料先?

其他  頂部
師奶A

UID 1477
精華 0
積分 425
帖子 341

QUOTE:
原帖由 Korealan 於 2011-5-18 09:06 發表 www.y1.hk2w6w J6O+`+K
我有ー隻專除油漬噴劑,洗唔洗幫你買?乜油都去到,另外,你$50包唔包料先?

2A O(O4v(z7i)v1b#@.C
請問係乜牌子呀?THX~~

其他  頂部
jajik

UID 4421
精華 0
積分 20
帖子 29
回復 #2 rainrain0304 的帖子

不是大牌子,就是圖中那個~

其他  頂部
jajik

UID 4421
精華 0
積分 20
帖子 29
回復 #3 Korealan 的帖子

請問除油漬噴劑係咩牌子?可pm我嗎?謝謝~我家只有以上圖中用品作清潔,歡迎自備~

其他  頂部
jajik

UID 4421
精華 0
積分 20
帖子 29
回復 #4 師奶A 的帖子

不是大牌子,就是圖中那個~

其他  頂部
benngsh

UID 3251
精華 0
積分 468
帖子 488

QUOTE:
原帖由 Korealan 於 2011-5-18 09:06 發表 YL.香港;Y#P1u)q(]

)x0}7V!p1p%A元朗, 天水圍, 屯門, yuen long, tin shui wai, tuen man, 元朗網站, 元朗, 天水圍, 屯門, yuen long, tin shui wai, tuen man, 元朗網站, 9O0P%E4V#Q X2|
藍威宝?

其他  頂部
benngsh

UID 3251
精華 0
積分 468
帖子 488

QUOTE:
原帖由 jajik 於 2011-5-18 03:09 發表
6J:X3~&F0L!|*c7R5E本人係家庭主婦,但唔識洗抽油煙機,有冇人可以到我家中幫我清潔抽油煙機?油漬如圖,要用螺絲批扭開2粒螺絲出黎洗,家中只有用品如圖,歡迎自備,$50次,只限女性,在屯門友愛,希望大家幫手~如有請pm,謝謝!元朗, 天水圍, 屯門, yuen long, tin shui wai, tuen man, 元朗網站, ;Q.q,i'o*j%z8J \1L
323601w+[!N"s"X0z

7d1u5P%y2o-Mwww.y1.hk32358
#F9n7\!h4v M"E9\YL.香港32359 ...

!S!L,T6h/q二手家俬 電器 廚具 送贈 買賣市場   問路
/h;x/U8e4o/d*HYL.香港YL.香港5Y4r.B6v1K9N7m J*v2f
唔洗咁洗的, 買個新既2SET, $50蚊唔洗

其他  頂部

UID 4779
精華 0
積分 342
帖子 344
萬潔靈不是除油漬的工能,試下易拭潔強效去污液,先噴至濕等10分鈡,用百潔布擦(要超好用的百潔布才不會浪費手力),這用在網架上,(要折除絅架),至於綱架下的膠架,可在用品部找一個包連住纙絲上的膠架,這樣的架油漬都不會跌出來,就算有都會在裡面,你平時洗開碗,見到,就折出來清
:[ k"Q'F%w,vwww.y1.hk出面有一隻去油漬強勁不過很勁剌激皮膚,不易買到,我用過很強,但已忘記什麼牌子,還要很小心用,:g V8x$r+t9H0?-[:n#z
我都很少用萬潔靈,抹窗都不會用佢,萬潔靈,不會令到窗光亮,還要沫紙巾卽時清走水漬,那就光亮"V;U,I/t0L8`.i6d;n4_
架抽油機上面很乾浄,但向住煮食爐就就……..,若平時洗開碗清潔,就易清理,用百潔布,

其他  頂部
maymay197628

UID 3607
精華 0
積分 163
帖子 192
來自 元朗
清潔抽油煙機

用個鍋燒沸水煑十五分,,ok

其他  頂部
Korealan

UID 11
精華 0
積分 3119
帖子 2354
網上訂既,叫KITCHEN OIL BREAK $35支,一支用到很耐.祇需噴上,(ー定要戴手套. MASK,)走開5分鐘,乜油都化晒,用清水一抺,新既咁!好 work既

其他  頂部
Korealan

UID 11
精華 0
積分 3119
帖子 2354
不要用萬潔靈,cif,對付千年油漬係無用既

其他  頂部

UID 4779
精華 0
積分 342
帖子 344

QUOTE:
原帖由 benngsh 於 2011-5-18 16:11 發表
5J!x'm'Y!}8t1X5A#Q)MYL.香港4u0K-D7l#D(B2L&A
YL.香港:T0m*g9x#x
www.y1.hk3v*v,\2n%Y;P
唔洗咁洗的, 買個新既2SET, $50蚊唔洗

1I#R8h8v"T5T/F0K*K
其實買過新的網架,都未必夠舊的貼身,因我的抽油機,就是什牌子,現衹換左綱架下膠架;以免有油隨時跌出來

其他  頂部

UID 4779
精華 0
積分 342
帖子 344

QUOTE:
原帖由 Korealan 於 2011-5-18 18:37 發表 二手家俬 電器 廚具 送贈 買賣市場   問路.v(y8q1r)T3h!g+\
網上訂既,叫KITCHEN OIL BREAK $35支,一支用到很耐.祇需噴上,(ー定要戴手套. MASK,)走開5分鐘,乜油都化晒,用清水一抺,新既咁!好 work既

二手家俬 電器 廚具 送贈 買賣市場   問路({3H'n.[2t!]+|%n5a
是否一定在網上買,在其他超市有否購買?

其他  頂部
   [ 上一頁 ] 。 [ 其他分類 ]